Actualitatea consulatului

Marcarea Zilei Mărțișorului și a Zilei Internaționale a Femeii la Consulatul General al României la München

    

La 8 martie 2017, în contextul promovării tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, echipa Consulatului General al României la München a marcat Ziua Mărţişorului şi Ziua Internaţională a Femeii, printr-un eveniment dedicat în exclusivitate doamnelor.

Acesta a fost onorat cu prezența de numeroase colaboratoare, susținătoare și prietene ale misiunii diplomatice, reprezentante ale autorităților landului Bavaria și ale corpului consular, printre ele numărându-se doamnele Dr. Franziska Armbruster, director Departament Relații Internaționale din cadrul Cancelariei landului Bavaria, Rusmira Tihic Kadric, Consul General al Bosniei și Herțegovinei, Antoaneta Bayceva, Consul General al Bulgariei, Norma Stengel, Consul Onorific al Republicii Paraguay.

După cuvântul de bun venit al consulului general al României la München, doamna Iulia-Ramona Chiriac, tradiția și semnificația Mărțișorului au fost prezentate participantelor la eveniment de către Despina Leonhard, fondatoarea Școlii de limbă și cultură română din München și autoarea cărții Das Märzchen: Brauch und Legende / Mărțișorul: Obiecei și Legendă. Seara dedicată doamnelor a fost încheiată printr-o scurtă recepție încununată de un mărțișor muzical.

    

În prim plan

Informaţii utile cu privire la obţinerea Titlurilor de călătorie în perioada Sărbătorilor de Paşte

29.03.2017

Stimaţi cetăţeni, având în vedere nivelul foarte ridicat al solicitărilor de Titluri de călătorie înregistrat în …

Proiectul Bavaria de la A la Z a ajuns în oraşul München

27.03.2017

În cadrul proiectului Bavaria de la A la Z, lansat cu ocazia începerii mandatului noului consul general, a avut loc, la 26…

Proiectul Bavaria de la A la Z a ajuns în oraşul Bamberg

20.03.2017

În cadrul proiectului Bavaria de la A la Z, lansat cu ocazia începerii mandatului noului consul general, a avut loc, la 19…