Actualitatea consulatului

Proiectul Bavaria de la A la Z a ajuns în oraşul Bamberg

În cadrul proiectului Bavaria de la A la Z, lansat cu ocazia începerii mandatului noului consul general, a avut loc, la 19 martie a.c., o întâlnire cu o parte a comunităţii româneşti din Bamberg.

Consulul general, Iulia-Ramona Chiriac, a participat la oficierea liturghiei religioase în prezenţa preotului paroh Ionuţ Păun şi a purtat un dialog amplu cu cetăţenii români prezenţi. Consulul general a transmis un mesaj de apreciere a rolului de punte pe care comunitatea românească îl are în relaţia dintre cele două ţări, precum şi între România şi Land-ul Bavaria. A evidenţiat importanţa păstrării limbii române, a tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, în special cu referire la noua generaţie de copii români, născută în Germania.

De asemenea, cei 100 de români prezenţi au primit informaţii legate de noile prevederi legislative care vizează renunţarea la o mare parte a taxelor consulare şi de noul ghişeu consular online - portalul econsulat.ro. În cadrul sesiunii de întrebări şi răspunsuri s-au oferit soluţii punctuale pentru clarificarea situaţiei actelor de identitate sau a certificatelor de stare civilă pentru cetăţenii români prezenţi.

 

Informaţii suplimentare

Proiectul Bavaria de la A la Z este un proiect de amploare în cadrul căruia reprezentanţii Consulatului General al României la München vor vizita toate comunităţile mari de români din Land/ul Bavaria şi vor purta un dialog atât cu cetăţenii români, cât şi cu autorităţile locale. Obiectivul principal este de a cunoaşte, la faţa locului, situaţia comunităţii româneşti din Bavaria şi de identifica, împreună cu autorităţile locale germane soluţii de optimizare a integrării acesteia în ţara gazdă.

Ne propunem să vă vizităm în oraşele şi regiunile în care locuiţi, să întâlnim asociaţiile non-guvernamentale care vă reprezintă interesele, precum şi persoanele care sunt lideri ai comunităţii, din orice domeniu profesional, care sprijină comunitatea românească şi promovarea identităţii şi tradiţiilor româneşti.

Proiectul Bavaria de la A la Z a debutat la 26 decembrie 2016, cu o primă întâlnire cu comunitatea românească din oraşul Augsburg. Au urmat Traunreut (4 februarie 2017) şi Rosenheim (5 februarie 2017). 

 

În prim plan

Informaţii utile cu privire la obţinerea Titlurilor de călătorie în perioada Sărbătorilor de Paşte

29.03.2017

Stimaţi cetăţeni, având în vedere nivelul foarte ridicat al solicitărilor de Titluri de călătorie înregistrat în …

Proiectul Bavaria de la A la Z a ajuns în oraşul München

27.03.2017

În cadrul proiectului Bavaria de la A la Z, lansat cu ocazia începerii mandatului noului consul general, a avut loc, la 26…

Proiectul Bavaria de la A la Z a ajuns în oraşul Bamberg

20.03.2017

În cadrul proiectului Bavaria de la A la Z, lansat cu ocazia începerii mandatului noului consul general, a avut loc, la 19…