România

Universitatea Politehnică a lansat ComHighTech, un program finanţat cu fonduri europene

Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB) a lansat miercuri ComHighTech, un proiect european privind "Creşterea competitivităţii întreprinderilor prin perfecţionarea şi specializarea resurselor umane în domeniul noilor tehnologii, într-o societate bazată pe cunoaştere şi pentru o dezvoltare durabilă".

"Aceste proiecte din fondurile structurale ne-au permis o serie întreagă de alte activităţi extrem de importante. Sunt proiecte pentru susţinerea programelor de masterat, dezvoltarea resurselor umane şi către colaboratori pe care tradiţional Universitatea Politehnica îi are. Proiectul acesta nu face decât să completeze în direcţia în care vedem să se dezvolte Universitatea. Adică în relaţia cu partenerii din industrie, din economie, care la rândul lor au menirea să susţină şi să crească performanţa", a declarat Ecaterina Andronescu, rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti.

Ea a mai spus că Universitatea este într-o competiţie cu toate universităţile din lume.

"ComHighTech se derulează pe parcursul a 3 ani şi a început la 1 iulie 2010. România poate deveni o ţară competitivă şi trebuie să o demonstrăm", a declarat profesor doctor inginer, Ioan Dumitrache.

"Camera de Comerţ şi Industrie a Bucureştiului va fi un liant între firmele din acest domeniu şi mediul academic", a declarat preşedintele instituţiei Sorin Dimitriu. Potrivit acestuia, aproximativ 4.000 de firme vor putea beneficia de acest program.

Obiectivul proiectului este crearea unei reţele durabile de centre de formare profesională la nivel naţional (cu noduri în Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj) care să asigure actualizarea competenţelor în domeniul celor mai noi tehnologii IT, managementul cunoştinţelor şi de conducere a proceselor pentru specialişti angajaţi în activităţi de cercetare-dezvoltare, inovare tehnică şi tehnologică, proiectare şi dezvoltare în sectoare competitive şi cu potenţial ridicat de dezvoltare.

Prin proiectul ComHighTech 2.000 de persoane, 200 de întreprinzători şi manageri şi 1.800 de angajaţi vor beneficia gratuit de cursuri specializate autorizate de către Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA), susţinute de specialişti de marcă din domeniu şi adaptate nevoilor şi solicitărilor venite din piaţă.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

În prim plan

Ziua Eminescu şi Ziua Culturii Naționale 2020 sărbătorite la Consulatul General al României din München

21.01.2020

La 17 ianuarie a.c. a avut loc o nouă manifestare culturală dedicată Zilei Culturii Naționale și a poetului național Mihai…

24 ianuarie 2020 - Zi liberă

21.01.2020

Vă reamintim că în data de 24 ianuarie 2020 Consulatul General al României la München nu va lucra cu publicul. …

Vizita de lucru a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, în landul Bavaria, Republica Federală Germania, 7 ianuarie 2020

10.01.2020

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a efectuat, la data de 7 ianuarie a.c., o vizită de lucru în landul Bavaria,…