România

Mesajul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis cu ocazia Zilei Imnului Național al României

Astăzi, 29 iulie, celebrăm Imnul Național, unul dintre simbolurile fundamentale ale statalității, independenței, suveranității și unității naționale, alături de Drapel, Stema de stat și Sigiliu.

Zilele Revoluției de la 1848 au consfințit intonarea pentru prima dată, pe linia melodică a compozitorului Anton Pann, a versurilor poemului patriotic compus de Andrei Mureșanu.

Cântecul a avut un rol important în redeșteptarea speranței de mai bine și a demnității colective în momentele-cheie ale istoriei românești – Războiul de Independență, Primul și al Doilea Război Mondial și Revoluția din decembrie 1989, ceea ce a justificat pe deplin opțiunea alegerii sale ca imn național, în anul 1990.

În anul sărbătoririi a o sută de ani de la Marea Unire de la 1918, marcarea «Zilei Imnului Național» constituie un bun prilej de a reînnoi angajamentul nostru pentru consolidarea unei Românii puternice, europene și de a ne reafirma atașamentul față de principiile democrației și statului de drept.

Sunt convins că Imnul Național, prin mesajul său vibrant, va continua să inspire unitate și solidaritate în jurul valorilor pe care s-a construit România modernă: libertate, dreptate, pluralism politic și respect față de lege.

 

La mulți ani Imnului Național!
La mulți ani, România!

 

În prim plan

Sesiunea de informare privind finanțările nerambursabile oferite de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a ajuns la München

18.01.2019

La Consulatul General al României în München, joi, 17 ianuarie a.c., secretarul de stat în cadrul MRP, Lilla Boglarka…

Ziua Eminescu şi Ziua Culturii Naționale sărbătorite la Consulatul General al României din München

15.01.2019

La 15 ianuarie 2018 sărbătorim 169 de ani de la nașterea poetului naţional Mihai Eminescu (1850-1889), dată cu o profundă…

Întâlnirea primarului orașului Nürnberg cu principalii colaboratori și membri ai corpului consular

11.01.2019

Miercuri, 9 ianuarie 2019, consulul general al României la München, Iulia Ramona Chiriac, a participat la recepția oferită de …